Oslogeek.no

Oslogeek er et hobbyprosjekt av Dan Kopf Pedersen, som startet som en Instagram-konto i 2015. Jeg har alltid vært interessert i byutvikling og byhistorie, og idéen er å vise Oslo før og nå gjennom både bilder og tekst.

Instagram-kontoen ble raskt populær, og jeg merket raskt at følgerne ønsket mer informasjon om motivene. Derfor begynte jeg tidlig å skrive informative tekster for å belyse historien enda bedre. 

Opp gjennom årene har tekstene blitt lengre og lengre. Med Oslogeek ønsker jeg å gå dypere enn den informasjonen du finner på Wikipedia og lignende sider, og derfor går mye av arbeidstiden i prosjektet med på å gjøre research i forskjellige arkiver for å finne den korrekte informasjonen og de spennende historiene.

Nettsiden oslogeek.no ble startet opp i 2016. Nå i 2020 har den fått et nytt design som forhåpentligvis gjør brukeropplevelsen bedre både på web og mobil. Tanken er at jeg her på nettsiden skal presentere enda mer dyptgående informasjon enn det som er mulig på Instagram. 

I tillegg til før-og-nå-bildene kommer features for både bygninger som eksisterer den dag i dag og de historiske bygningene som er revet. I tillegg vil det komme andre tekster om steder, hendelser og andre Oslo-ting som forhåpentligvis også er interessante. 

Oslogeek.no er et rent hobbyprosjekt. Ta gjerne kontakt med meg om du har tips, ris, ros osv 🙂